Mi a humidor / szivartartó?

A humidor egy elegáns fadoboz, amiben szivarokat tárolhat. A szivar megfelelő tárolása létfontosságú ahhoz, hogy a szivar sértetlen maradjon, mivel ez befolyásolhatja a szivar ízét a jövőben. A szivarok nagymértékben függnek az adott hőmérséklettől és páratartalomtól, hogy biztosítsák a legjobb feltételeket. Ha túlságosan száraz körülményeknek, melegnek, hidegnek vagy túlzott páratartalomnak van kitéve, a nagyra becsült szivarja hamarosan hamuízű lesz. Mindenekelőtt az ideális hőmérséklet a humidor belsejében serkenti és hosszú távon egyenletesen tartja a szivarok frissességét. Ha kíváncsi arra, hogyan működik a szivarpárásító a humidor belsejében, vagy nem biztos benne, hogyan kell használni, ez a cikk csak Önnek szól.

Mit csinál egy szivarpárásító?

A humidor egy tároló doboz, amelyet arra terveztek, hogy segítsen tartani és fenntartani a szivar páratartalmát. Ha a szivar túl száraz, elveszítheti csábító aromáját és ízét. Ennek az az oka, hogy a dohánylevelek természetesen kitágulnak és összehúzódnak a levegő páratartalmától függően. A szélsőséges páratartalom penészesedéshez és dohánybogarak kialakulásához vezethet. Ezenkívül befolyásolja a szivarok dohányzási körülményeit. Következésképpen a szivar túl melegen ég, és nehéz lesz megfelelően elszívni. A humidorok mérete változhat, akár egy doboz méretű is lehet, és bizonyos esetekben egy bejáró helyiség is lehet. A humidor fő jellemzője a jó tömítés, amely segít fenntartani a kívánt belső hőmérsékletet. Amellett, hogy termosztátot és nedvességmérőt biztosít, segít fenntartani a szivargyűjtemény feltételeit. Lássuk, hogyan működnek.

Hogyan működik a szivarpárásító?

A humidor több, mint egy doboz. A finom humidor mindent tartalmaz, ami a szivar megfelelő körülmények között tartásához szükséges. A kiváló minőségű szivar-humidorok számos fontos alkatrészt tartalmaznak a tökéletes klímaszabályozás érdekében. Tanulja meg, hogyan állíthat be szivar-humidort a következő három kulcselem segítségével:

  •  A szivar-humidor legfontosabb része a párásító rendszer. Összetettségük a humidor méretétől függ. A párásító rendszer nedvességet ad a szivarokhoz, és segít megőrizni a szivarokat teltségben és könnyen leégni. Megtartja az illóolajokat is, amelyek hozzájárulnak a szivar aromájához és ízéhez. Az optimális tárolás érdekében ügyeljen arra, hogy a páratartalom 70%-os legyen.
  • A higrométer egy másik kulcselem, mivel segít mérni a páratartalom szintjét a párásító belsejében. Ezen túlmenően jelzi, hogy nedvességet kell-e hozzáadnia, vagy fel kell-e szívnia a felesleges vizet. Ezek 2-3 hetente történő ellenőrzése létfontosságú a megfelelő szabályozás érdekében a humidor belsejében.
  • A termosztát visszajelzést ad a humidor belsejében lévő hőmérsékleti viszonyokról. A szivarokat egyenletes hőmérsékleten kell tartani a legjobb körülményekhez. Javasoljuk, hogy a szivarokat körülbelül 19-fokon tárolja. Például a nem megfelelő gondozás és a magas hőmérséklet miatt a bogarak tojásai kikelhetnek. Ezáltal lárvák rendetlensége lesz a humidorban. Nem szeretném, ha a lárvák élveznék a szivart!

Hogyan használjunk szivar-humidort?

Ne felejtsen el fokozott figyelmet fordítani a berendezésekre, és megértse, ha azok kevésbé hatékonyak. Ne feledje, hogy a humidor folyamatos ellenőrzése tönkreteheti a szivarrejtését. Mondanom sem kell, hogy a szivar iránti megszállottságod valószínűleg arra készteti, hogy bekukucskálj. Csodálja meg magát a gyűjteményében, és szívjon egyet. Ahogy kell! Ügyeljen arra, hogy szagoljon, szívjon, és ossza meg szivarjait. Nem arra valók, hogy örökre elrejtve maradjanak.

 

Vissza a blogba