Humidor beüzemelése

Időre, türelemre és egy kis tudni-hogyan-ra van szükség ahhoz, hogy egy új humidort felkészítsen a szivarok tárolására. Megpróbálja újrateremteni azt a trópusi környezetet, ahol a legtöbb szivar készül, és nem tudja sietettni a folyamatot. A szivarok száraz humidorba helyezése tönkreteheti azok minőségét.

A legtöbb humidor belseje kezeletlen spanyol cédrusból készült, amely a prémium szivarok párásítására és öregítésére szolgáló fa. A fát nedvesíteni kell, mielőtt a doboz készen áll a szivar tárolására.

Készítse elő párásító készülékét a gyártó utasításai szerint. Hacsak a gyártó nem írja ki kifejezetten, hogy csapvizet használhat, csak desztillált vizet használjon. A csapvíz ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek tönkreteszik a legtöbb párásító rendszert azáltal, hogy lerakódásokat hagynak hátra, amelyek eltömítik a párásító elemet. Ha a párásító elem megtelt, törölje le, hogy eltávolítsa az összes felesleges vizet. Körülbelül 30 percig pihentesd egy kéztörlőn.

Zárja le a humidort a párásító elemével, és hagyja egy éjszakán át. Másnap frissítse a párásító berendezést (lehet, hogy nincs rá szüksége), és ellenőrizze a a mérőeszközét. Ha túl száraz, adjunk hozzá még desztillált vizet. Ha nagyon nedves, hagyja békén.

Hagyja állni a párásítót még egy éjszakát, és már biztonságosan tárolhatja szivarjait.

Vissza a blogba