Kubai szivar

A kubai szivar a világon a legjobb szivar, amit pénzért meg lehet venni. Prémium minőségű anyagokból készülnek, és példamutató gondossággal és odafigyeléssel készülnek mindegyikre.

Miért válasszam a kubai szivart?

Az eredeti havannai szivarok olyan rituálé szerint készülnek, amely az elmúlt száz évben nem változott. Annak érdekében, hogy minden kubai szivar a legmagasabb színvonalú legyen, és az ország megőrizze hírnevét a legjobb szivarok gyártójaként, a kubai szivaripar szigorú kormányzati szabályozás alá esik.

Mielőtt elhagyják a gyárat, minden szivart ellenőriznek, hogy jól elkészített-e, megfelelően sodorják-e és mentesek-e a hibáktól. Becslések szerint több mint 100 lépésre van szükség egyetlen kubai szivar előállításához, ebből fakad a magas ár. Az egyes szivarok elkészítéséhez szükséges gondosság és részletesség az, ami megkülönbözteti őket a többi szivarfajtától.

A kubai szivarok kizárólag kubai dohányból készülnek, ami erős, autentikus füstöt eredményez. Más szivarok különböző típusú dohányok keverékéből készülnek, amelyeket sok dohányos kedvel, de az eredmény kevésbé „tiszta” füst.

A kubai szivart nyugodtan kell élvezni és elszívni – a folyamat legyen élmény. A dohány gazdag íze és jellegzetes aromája a nap, a tenger és a talaj egyedülálló keverékét mutatja be, amely a havannai szivar elszívását az élet egyik nagy élvezetévé teszi.

Mi a legjobb 5 fajta kubai szivar?

Számos kubai szivar márka közül lehet választani, mindegyiknek megvan a maga egyedi árnyalata és íze. A legismertebb márkák közül néhány:

Montecristo – vitathatatlanul a világ leghíresebb kubai szivarmárkája, a Montecristo szivarok a Vuelta Abajo régió leveleiből készülnek. Az 1935-ben alapított, legkelendőbb márka ma már számos különböző méretű szivart gyárt, hogy megfeleljen a mai kor preferenciáinak.

Cohiba – Fidel Castro által kedvelt Cohiba kubai szivarok a világ leghíresebbek közé tartoznak. Ezeket a szivarokat eredetileg Castro kedvelt diplomatáknak ajándékozta, de csak az 1980-as években álltak a nagyközönség rendelkezésére. A termelést szigorúan ellenőrzik, és a kubai szivarok mindössze 5%-a viseli a Cohiba márkát.

Hoyo De Monterrey – finom ízű, aromás szivar, a kevésbé erős ízek kedvelői körében népszerű. A dupla koronát az egyik nagy kubai szivarnak tartják, de ez a méret ma már nem olyan népszerű, mint régen. Az Epicure No 2 remek példája ennek a márkának a lágy ízeinek.

A Partagas – az egyik legrégebbi és legrangosabb kubai márka, amely gazdag, lágy, földes ízéről ismert, és kifejezetten gazdag, egyedi aromái miatt válogatott dohány felhasználásával készült.

Romeo y Julieta – 1875-ig nyúlik vissza a jeles története, a Romeo y Julieta leghíresebb vásárlójáról nevezte el legnépszerűbb szivarját, a Churchillt, amely számos méretben kapható.

Miért nem próbál ki néhány kubai szivarmárkát, és nézze meg, melyiket részesíti előnyben?

 

Vissza a blogba